finner ikke: http://www.smco.no/wp-content/uploads/2014/10/rnd-874-418-c1.jpg
Nyheter
Utøya – landsiden
Artikler

100 000 i voldsoffererstatning til de tre Utøya-ungommene på landsiden!

27. april 2017

I dag fikk vi den gledelige nyheten fra Erstatningsnemda for voldsofre. Etter at advokat Tore Helseth Høyer vant frem i Høyesterett med å få de tidligere vedtakene opphevet, har erstatningsnemda truffet nye vedtak hvor de tre tilkjennes voldsoffererstatning.

Bakgrunnen for at de tre nå får voldsoffererstatning er den hjelp og omsorg som våre klienter ytet ofrene fra Utøya på landsiden under den ekstraordinære situasjonen som forelå 22.juli, og deres psykiske skader som følge av dette.

Dette er en kamp som har pĂĄgĂĄtt siden det første avslaget i 2013. Saken ble tapt i tingretten i 2015, tapt i lagmannsretten i 2016 – før den tilslutt ble behandlet av Høyesterett i 2017 og vedtakene ble opphevet. Advokat Tore Helseth Høyer har stĂĄtt løpet ut, og i dag har vi fĂĄtt bekreftet at det har vært verdt det.

Høyesterett tar til behandling anken fra tre ungdommer som befant seg på landsiden under terrorangrepet på Utøya

9. september 2016

Høyesterett har besluttet at de tar til behandling advokat Tore Helseth Høyersin anke i erstatningssakene til tre av ungdommene som befant seg på landsiden under terrorangrepet på Utøya 22. juli.

Advokat Tore Helseth Høyer har representert de tre i både tingretten og lagmannsretten. Høyesterett skal nå ta stilling til om de tre har krav på erstatning som følge av terrorangrepet.

https://www.nrk.no/norge/hoyesterett-avgjor-om-auf-ere-pa-landsiden-skal-fa-erstatning-1.13127221

Utøya-ofre fikk ikke erstatning

23. juni 2015

Tre ungdommer sto på landsiden da Anders Behring Breivik begynte å skyte folk på Utøya. De tre krevde erstatning, men retten bestemte idag at de ikke tilkjennes det.

 

Advokat Tore Høyer er advokat for ungdommene. Les mer om saken her

– De falt mellom alle stoler

29. mai 2015

De tre AUF-erne som var ved Utøya ønsker anerkjennelse for at de ble rammet av de forferdelige hendelsene på Utøya.

 

Advokat Tore Høyer representerte ungdommene i retten. Les mer om saken her, her og her

AUF-ere saksøker staten etter 22. juli terroren

25. mars 2015

Tommy (22), Tea (16) og Mats (22) sto på land og hjalp overlevende fra Utøya før politi og helsepersonell var på plass, men blir likevel nektet erstatning.

 

Les mer og se innslag fra TV2 nyhetene her